Social BerriesSocial BerriesSocial BerriesSocial Berries

Objectius SMART

Com ja us he comentat diverses vegades a les publicacions d’Instagram, no podem tenir presència a les xarxes socials si abans no sabem per què hi som i què volem aconseguir. Sense uns objectius i un full de ruta a seguir no aconseguirem res. Moltes empreses i negocis no només no tenen aquest full de ruta sinó que no saben ben bé què busquen a les xarxes, d’altres defineixen els objectius de manera errònia i no aconseguexen cap resultat. Ser-hi, perquè hi és la nostracompetència i publicar el primer que ens passa pel cap no és una opció.

Però comencem pel principi. Per establir la ruta a seguir necessitem uns objectius. I alerta, perquè aquests objectius han de ser SMART. I que vol dir això?

S | ESPECÍFICS: Ha d’explicar clarament que és el que volem aconseguir. ➡ Aconseguir 800 seguidors a Instagram.

M | MESURABLES: Hem de ser capaços de mesurar-los. No té sentit posar-nos un objectiu que no podem quantificar, com sabrem si l’estratègia funciona si no podem mesurar els resultats? ➡ Augmentar un 10% els seguidors a Facebook.

A | REALITZABLES: Han de ser realistes. No és lògic tenir 100 seguidors i voler aconseguir-ne 100.000 en 3 mesos. ➡ Tenir 100 seguidors i voler tancar l’any amb 300.

R | RELLEVANT: Necessitem que siguin rellevants per la marca, han d’anar alienats amb els objectius empresarials. Si volem que els usuaris visitin el nostre blog ➡ Augmentar 10% les visites al blog.

T | LIMITAT EN EL TEMPS: L’objectiu s’ha de complir en un termini determinat. ➡ Arribar a 1.000 seguidors a Instagram en 1 any.

Per tant, els objectius han de complir totes aquestes característiques. No s’hi val a dir que el meu objectiu és que més gent vingui a la meva botiga si no ho puc quantificar amb un KPI específic.

Aquests són alguns exemples d’objectius:

➡ Vull més seguidors

✔S: més seguidors a Instagram
✔M: passar de 100 a 300
✔A: ja en tinc 100, ho puc aconseguir
✔R: vull donar a conèixer la meva marca
✔T: en 1 any

➡ Vull més tràfic web

✔S: més tràfic web
✔M: augmentar un 15%
✔A: partim de poques visites
✔R: companya primavera-estiu
✔T: 6 mesos

Hem posat només 2 exemples, però hi ha molts més objectius que podem tenir en compte en funció de les necessitats del negoci: augmentar els clics d’un newsletter, captació de leads de qualitat, augmentar la interacció…

I ara que ja tenim els objectius, que hem de fer?

Doncs, com comentàvem al principi d’aquest article, és el moment de traçar el full de ruta, és a dir, on, com i que farem per aconseguir aquests objectius en el termini establert. Per això necessitem crear un calendari de continguts, un calendari de publicacions, establir les accions que hem de realitzar, estudiar la competència, saber qui és i on està la meva audiència. I sobretot tenir el compromís de dur a terme aquest full de ruta i mirar si estem complint els objectius.

Pensa que mentre tu estàs publicant el que a tu et sembla que està bé, la teva competència pot estar implantant des de fa temps la seva estratègia amb uns objectius i unes accions a seguir.

A què esperes fer-ho tu també?

I si no saps per on començar, no et preocupis, contacta’m i t’ajudo.