Social BerriesSocial BerriesSocial BerriesSocial Berries

Instagram i les seves Stories

Fa unes setmanes, a les Stories d’Instagram, us preguntava de què volíeu que parlés al blog. La majoria de les respostes feien referència a Instagram, la xarxa social que ara està més de moda i sobretot de les Stories. Segons una enquesta de Metricool la xarxa social més utilitzada és Instagram amb gairebé un 98% i també ens dóna una dada molt interessant i és que les Stories superen a les publicacions en freqüència i visites. Les Stories atrauen molt de tràfic al perfil, així que si encara no les contempleu dins de la vostra estratègia, ja us podeu anar posant les piles.

Però anem per pams, primer de tot començarem amb un tema que estic segura que a més d’un us interessa i que és com augmentar el nombre de seguidors a Instagram. Alguns perfils opten per l’opció de comprar seguidors, però alerta, Instagram ja ha anunciat a través del seu blog, que eliminarà tots aquests comptes falsos. Així que més d’un perfil pot veure com disminueix la seva comunitat. És cert que una de les maneres més fàcils de fer seguidors és fent campanyes de publicitat, però, tot i que es poden fer campanyes a Instagram amb pocs recursos, com més diners hi destinem més creixerà la nostra comunitat.

Com augmentar el nombre seguidors a Instagram sense gastar-se diners?

-Quan pugeu una publicació o les Stories no us oblideu d’incloure la localització i almenys una etiqueta #. Tingueu en compte que hi ha usuaris que realitzen cerques de llocs i etiquetes.

-Fer un sorteig: Sortegeu alguna cosa que sapigueu que li interessa a la vostra audiència però alerta, ha de ser alguna cosa que tingui a veure amb el vostre negoci. Si veneu roba, sortegeu una peça de roba, no té cap sentit sortejar una taula de fusta. Si ho feu, aquests nous seguidors que podeu aconseguir els acabareu perdent a curt termini.

-És de vital importància que sapigueu quin és el contingut que els hi agrada més a la vostra audiència i saber connectar amb ella. El contingut ha de ser impactant i s’han d’incloure etiquetes perquè la gent que no us coneix arribi a les vostres publicacions.

-Genereu conversa amb els usuaris independentment de si els seguiu o no.

Un altre dels temes que sembla que més us interessa fa referència a les Stories d’Instagram que tan de moda estan ara mateix. Són una molt bona manera d’interactuar amb l’audiència i de generar engagement. Podeu aprofitar les Stories per anunciar nous productes, serveis o esdeveniments, promocions, cupons, novetats… Les opcions són infinites. Tingueu en compte però, que és molt més senzill fer stories per mostrar un article que no pas per parlar d’un servei. Però…imaginació al poder! 🙂

Quines opcions ens donen les Stories?

-Podeu fer que l’audiència participi a través de les enquestes. Aprofiteu per esbrinar què li agrada i que no, els seus gustos i necessitats. I a més podeu compartir amb ella els resultats.

-Feu preguntes o aprofiteu perquè la vostra audiència us les faci a vosaltres. Demaneu feedback, penseu que a les xarxes socials la comunicació és bidireccional.

-Utilitzeu contingut del vostre dia a dia, una de les claus de les Stories és que el contingut sigui espontani. No us talleu i mostreu allò que passa darrere de la marca i humanitzeu-la. I no us oblideu d’incloure la localització del vostre negoci.

-Utilitzeu els stickers, els gif, les diferents tipografies per fer-les més divertides.

-Aprofiteu els emojis per preguntar si una cosa agrada molt o poc.

-Publiqueu-hi contingut de valor i que cridi l’atenció.

Les Stories d’Instagram tenen més recursos, que segur que ja coneixeu com ara ombrejar els textos, afegir-hi música, dibuixar sobre les imatges…

A internet podeu trobar-hi més recursos:

-Canva: és una eina que m’agrada molt que utilitzo sovint. Podeu aprofitar-la per crear dissenys des de zero o bé utilitzar les plantilles que ofereix. La versió gratuïta, que és la que jo tinc, dóna moltes opcions.

-Unfold: És una app que utilitza molta gent i que et permet editar les Stories de manera molt senzilla i amb uns resultats força vistosos. La versió gratuïta ofereix diversos dissenys.